Zbog prijetnji policajcu koji je osiguravao Ambasadu SAD Sarajlija osuđen na pola godine zatvora

Zbog prijetnji policajcu koji je osiguravao Ambasadu SAD Sarajlija osuđen na pola godine zatvora


Sud BiH osudio je uvjetno na pola godine zatvora Tahira Čelebievskog iz Sarajeva zbog napada na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca krivičnog djela.

Čelebievski je, prema navodima iz optužnice,, 2. septembra 2019. godine prišao i ničim izazvan uputio ozbiljne prijetnje po sigurnost i vulgarne psovke prema policijskom službeniku Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, koji je u tom momentu obavljao poslove i zadatke na osiguranju Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini, piše Avaz.

No, Sud BiH je razmotrio i prihvatio kazneni nalog 1.septembra te izrekao presudu kojom je optuženi Tahir Čelebievski oglašen krivim za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca

– Sud je optuženom izrekao uslovnu osudu kojom je optuženom Čelebievskom utvrđena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, te istovremeno određeno da se utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije godine, od dana pravomoćnosti ove presude ne počini novo krivično djelo – stoji u obrazloženju Suda BiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija