ZBOG PRIJETNJI UBISTVOM I SILOVANJEM SUDIJI OSUĐEN NA GODINU ZATVORA

Optužnicu protiv njega podiglo je Tužilaštvo RS, a teretili su ga da je 16. jula ove godine nakon javnog objavljivanja presude kojom je osuđen na pet godina i deset mjeseci zatvora “uputio ozbiljne prijetnje ubistvom sudiji Snježani Kudrić”.

Okružni sud u Banjoj Luci osudio je na godinu dana zatvora Milka Šarčevića (22) zbog krivičnog djela napad na sudiju i javnog tužioca.

Optužnicu protiv njega podiglo je Tužilaštvo RS, a teretili su ga da je 16. jula ove godine nakon javnog objavljivanja presude kojom je osuđen na pet godina i deset mjeseci zatvora “uputio ozbiljne prijetnje ubistvom sudiji Snježani Kudrić”. Kudrić je bila predsjedavajuća sudskog vijeća Okružnog suda Banja Luka u krivičnom postupku za nedozvoljenu proizvodnju i promet droga.

– Prijetnje i uvredljive komentare sudiji je izrekao u prisustvu četiri pripadnika sudske policije, u službenom vozilu tokom transporta u Kazneno-popravni zavod Banja Luka gdje izdržava mjeru pritvora – navodi se u optužnici Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala RS.

Presudu Šarčeviću je danas izreklo vijeće kojim je predsjedavao sudija Pane Gavrić koji je istakao da je kazna ublažena jer se ”izvinio, pokazao kajanje, te se korektno ponašao na sudu”.

Šarčević je, dok se vozio od zgrade suda prema KPZ-u Banja Luka, pred sudskim policajcima u vozilu lupao i galamio: “Snježo, jebat ću ti majku, jebem ti Banja Luku”. Nakon što je upozoren, kratko se smirio, a zatim ponovo rekao: “Snježana Kudrić, ubiću te i silovati kada izađem iz zatvora”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments