Zbog redovnog servisiranja zatvorit će se dionica Sarajevo sjever-Butila

Granični prijelazi u Bosni i Hercegovini trenutno su pod povećanim opterećenjem, pa su zabilježene dugim kolonama vozila na izlazu iz zemlje na određenim prijelazima kao što su Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanka Dubica, Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica, Orašje i Bosanska Gradiška. Na ostalim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Za vozila teža od 5 tona najveće dozvoljene mase zabranjen je saobraćaj na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika. Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.

Radovi su u toku na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic, zbog čega je saobraćaj reguliran semaforima-naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi su također u toku na polaganju cjevovoda na ovoj dionici, što dodatno usporava saobraćaj.

Oštećenje mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača rezultiralo je saobraćajem vozila do 30 tona jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h. Za vozila preko 30 tona saobraćaj je obustavljen.

Na nekim magistralnim putevima, poput Ključ-Sanskog Mosta i Stolac-Neum, saobraćaj je obustavljen zbog radova i preusmjeren na obilaznice.

Radovi se izvode na više magistralnih puteva uključujući Jelah-Doboj, Dobro Polje-Miljevina, Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Zbog redovnog servisiranja tunela Oštrik i Vukov Gaj, od ponedjeljka 15.04. od 19 sati do utorka 16.04. do 06 sati zatvorit će se dionica Sarajevo sjever-Butila. Od utorka 16.04. od 19 sati do srijede 17.04. do 06 sati zatvorit će se dionica autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever i ulaz na autocestu od ulice Safeta Zajke-Briješće-Butila-Sarajevo sjever.

Vozačima se preporučuje oprez i poštovanje propisa, dok se ostale učesnike u saobraćaju moli da budu strpljivi i prilagode se situaciji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79