Zbog šaranja grafita u Banja Luci dogovorena navijačka tuča

U Banjoj Luci je bila dogovorena tuča između navijača fudbalskih klubova Crvena zvezda i Borac.

Kako otkrivaju izvori Srpske info, tuča je bila dogovorena za ponedjeljak u večernjim satima, ali ih je spriječila policija.

Motiv sukoba je prešarani grafit u banjalučkom naselju Rosulje.

“Lešinari su uočili da im je u Rosuljama išaran jedan grafit i zatim su saznali da je za to odgovorna grupa navijača FK Crvena zvezda iz Banjaluke.

U navijačkim krugovima smatra se neoprostivim ako jedna grupa uništi navijačke grafite druge. Zbog toga su popularni Lešinari odlučili da im se osvete za to”, kaže izvor Srpske info iz navijačkih grupa.

Prije sukoba stanari ovog naselja primijetili su veliki broj mlađih osoba kako su se skupili kod parka, a navodno su neki od njih imali i palice ili neke druge predmete u rukama.

Policija spriječila dogovorenu tuču navijača u Banjaluci

Zbog toga su odmah obavijestili policiju.

Prema našim saznanjima, nakon ove prijave angažovan je veliki broj policajaca koji je patrolirao ulicama; na taj način su spriječeni eventualni sukobi i narušavanje javnog reda i mira.

– Prvo sam u Rosuljama na autobuskom stajalištu i u blizini vidio desetak policijskih vozila pod rotacijom, a tu su bile i marice. Nakon toga, veliki broj policijskih vozila sam vidio i kod Tržnog centra „Zenit“. Čuo sam da se priča da je bila dogovoreno neka tuča navijača. Navodno je policija pronašla navijače i u blizini parka “Mladen Stojanović” – istakao je jedan od očevidaca za Srpskainfo.

Portparol Policijske uprave Banjaluka, Danijela Mučibabić, rekla je da je policija sinoć oko 20.45 postupila po prijavi da se u Voždovačkoj ulici u Banjaluci kreće grupa od oko 50 navijača fudbalskog kluba iz Banjaluke.

– Policija je postupila zajedno sa žandarmerijom i preduzete su sve neophodne mjere, nakon čega su se navijači razišli. Rad po navedenom je u toku – istakla je Mučibabićeva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79