Zbog Schmidta žele dio ulice gdje je OHR preimenovati u ulicu Alije Izetbegovića

Zbog Schmidta žele dio ulice gdje je OHR preimenovati u ulicu Alije Izetbegovića


Ovo je stvar nas Bošnjaka i svih patriota. Ovo nije stvar pojedinaca i pojedinih političkih partija. Ovo je stvar naše države. Neće nas moći niko više ponižavati.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini koji se zove Christian Schmidt je prešao crvenu liniju. Prvo je imenovao Vladu Federacije Bosne i Hercegovine suprotno Ustavu Federacije, a koji je sam ranije mijenjao i tako ponizio Bošnjake istovremeno im dajući na znanje da se neće pitati ništa bez obzira na izborne rezultate.

Zatim godinama ne rješava, a ima mehanizme, pitanje državne imovine u skladu sa odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. Tako se stvara stanje potpune anarhije i neustavne prodaje i uništavanja državne imovine od strane nižih nivoa vlasti.

Nikada nije smijenio niti na bilo koji drugi način sankcionirao lica koja negiraju genocid i veličaju ratne zločine i ugrožavaju ustavni poredak države Bosne i Hercegovine piše Politički.

Potpuno neopravdano i suprotno Dejtonskom mirovnom sporazumu se umješao u slučaj „Kovačević“ pred Evropskim sudom za ljudska prava. On je aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma zadužen da štiti i unapređuje ljudska prava, a on se zalaže za ukidanje presude „Kovačević“, pravdajući to mogučnošću narušavanja mira u Bosni i Hercegovini. Smiješno da smiješnije ne može biti.

I kada je vidio da mu sve to prolazi onda je odlučio Bošnjacima zadati još jedan, odlučujući udarac i to tako što je Aliju Izetbegovića spomenuo u kontekstu priče o nastavnom planu i programu u entitetu Republike Srpske, a kojim  se veličaju ratni zločinci. Tom prilikom je rekao da je nedopustivo da se u udžbenicima nalaze slije Ratka Mladića i Alije Izetbegovića.

Prešao je Schmidt crvenu liniju. Neće moći više tako. Mi smo se pod rukovodstvom Alije Izetbegovića borili protiv agresije, ubijanja, klanja, silovanja, genocida i fašizma najgoreg oblika.

I pobjedili smo. Pri tome, a pod rukovodstvom Alije Izetbegovića, poštovali smo sve međunarodne konvencije i pravila ratovanja. Za to je Alija Izetbegović dobio priznanje cijelog svijeta. Priznanje njemu je priznanje i svim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine. To je priznanje i svim Bošnjacima. Naša borba i naš način ratovanja se trebaju izučavati u svim vojnim akademijama svijeta. I u mnogim se vjerovatno i izučavaju.

A Schmidt bi da to zabrani nama u našoj državi. A Alija Izetbegović je simbol otpora i borbe protiv svakog zla. On je borac za pravdu.

Možda ova trenutna vlast ne misli baš ovako. Možda se mora saglasiti sa stavovima čovjeka koji ih je imenovao. Da je drugačije bili bi puno glasniji i jasniji u suprotstavljanju Schmidtovim stavovima o Aliji Izetbegoviću. I da znate, kada stanete u odbranu Alije Izetbegovića ne branite SDA čiji je osnivač i predsjednik bio. Vi time branite državu Bosnu i Hercegovinu i našu časnu borbu u toku agresije.

O ovim napadima trebaju da raspravljaju i da stavove zauzmu vlade i parlamenti u Bosni i Hercegovini. Ovo je stvar nas Bošnjaka i svih patriota. Ovo nije stvar pojedinaca i pojedinih političkih partija. Ovo je stvar naše države. Neće nas moći niko više ponižavati. Nećemo to dozvoliti. Uvjerit ćemo vas u to. A Upravnom odboru  Vijeća za implementaciju mira toplo preporučujemo hitnu smjenu Kristijana Schmidta. Zaustavite blamažu međunarodne zajednice.

A za početak predlažem, dok je Schmidt još na poziciji visokog predstavnika, da se dio ulice Emerika Bluma, u kojoj Schmidt ima sjedište (sjedište OHR) hitno preimenuje u ulicu Alije Izetbegovića


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija