(VIDEO) Zbog snijega i leda pristižu brojni pacijenti zbog lomova

Zbog snijega i leda povećan je broj povreda, tačnije lomova, tako da na Univerzitetski klinički centar Tuzla pristižu brojni pacijenti, a najviše povrijeđenih je iz Tuzle.

“Imali smo zaista težak period sa velikim prilivom pacijenata i to pacijenata sa svježim traumama. Za samo jedan dan u prijemnoj ambulanti pregledano je 120 pacijenata od čega je preko 80 pacijenata bilo sa svježim povredama odnosno sa prelomima. Bili smo prisiljeni da angažujemo dodatne ljekare kako bi pružili pomoć povrijeđenim građanima Tuzlanskog kantona. Imali smo i tri hitna operativna zahvata. Najveći broj pacijenata je sa područja grada Tuzla. Međutim, pristizali su nam pacijenti iz iz drugih općina TK pa čak i Brčko distrikta” – kazao je u izjavi za RTV 7 dr. Alen Kamerić, načelnik Klinike za ortopediju i traumatologiju UKC-a Tuzla koji je ujedno uputio i apel svim građanima TK da bez prijeke potrebe ne izlaze vani.

Apel se posebno prema riječima Kamerića odnosi na starije osobe kod kojih postoji veći rizik da budu teže povrijeđeni nakon pada. Također, velika opasnot prijeti i od povrede kičme, upozorava sagovornik.

“Ukoliko vidite na ulici osobu koja je pala zbog poledice odmah priđite i pružite pomoć” – kaže načelnik Klinike za ortopediju i traumatologiju UKC-a Tuzla.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments