Zbog snijega koji je noćas padao usporen saobraćaj u BiH

Post [M,D] First paragraph - 300x250

Zbog snijega koji je noćas padao i još uvijek pada u pojedinim predjelima BiH, usporeno je saobraćanje. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Kupres-Šuica-Tomislavgrad i Livno-Glamoč-Tomislavgrad.  Na regionalnom putu R-418 Prozor-Mokronoge (Tomislavgrad) zbog loših uvjeta za vožnju, obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. Zbog popriječenog teretnog vozila obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na magistralnom putu M-15 Šuica-Livno (Borova Glava).

Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučujemo upotrebu lanaca na dionicama gdje je kolovoz zasnježen. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Molimo vozače da posebnu pažnju obrate pješacima, koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na GP Brčko-Gunja.Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvorobustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments