Zbog snježne lavine obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Kladanj-Olovo

Ekipe putne službe su na terenu i rade na raščišćavanju

Zbog snježne lavine obustavljen je saobraćaj u mjestu Krševi na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo.

Zbog sniježne lavine na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo u mjestu Krševi saobraća se jednom trakom naizmjenično. Ekipe putne službe su na terenu i rade na raščišćavanju.

loading...

Kolovoz je pretežno mokar, a vozače upozoravamo na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Ugaženog snijega na kolovozu ima na planinskim prevojima u centralnim, istočnim i jugozapadnim krajevima. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Rogatica, Kladanj-Vlasenica, Vlasenica-Han Pijesak, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Trnovo-Foča, Gacko-Tjentište, Livno-Mrkonjić Grad, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac i Kolo-Tomislavgrad-Šuica.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

 

(FENA/md)

Loading..