Zbog tajkuna sa Ilidže radnici Rad-a imaju mizerne plate

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković i ministar komunalne privrede i infrastrukture Srđan Mandić održali su konferenciju za medije na kojoj su govorili o stanju u preduzeću KJKP Rad i zloupotrebi ovlasti odgovornih osoba, kao i nanošenju višemilionske štete ovom preduzeću.

“Postoje privilegovani privrednici u ovom Kantonu kojima se po posebnoj cijeni odvozi smeće. Grupa radnika iz Rada poslala je meni i premijeru Forti podatke koje ćemo danas objaviti. Riječ je o više subjekata i riječ je o više privrednika. Radnici KJKP Rad imaju mizerne plate”, kazao je Konaković i nastavio:

“Postoje hoteli na Iliži koji čine štetu od 350 hiljada KM, Hotel Ilidža tako plaća 885 KM, Hotel Hills 3200 KM, a SCC mjesečnu fakturu 32 000 KM. Dakle samo Hotel Hills na godišnjem nivou ošteti Rad za 200 hiljada KM”, ističe Konaković.

“Ovdje se dešava ozbiljna korupcija, jer znam ljude u preduzeću Rad. Ovo je potvrda naših najava od ranije, a nakon Rad-a, preći ćemo i na ViK, koje čeka novi menadžment. Odmah sam proslijedio Tužilaštvu KS prijavu i izvršit ćemo strašan pritisak da se ovaj slučaj riješi. Isti slučaj smo imali u Vik-u a tada je naše dokaze odbila Dalida Burzić i rekla je da smo kompromitovali istragu”, ističe Konaković.

Konaković je najavio isti postupak i u KJKP Vodovod i kanalizacija, prenosi Radiosarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79