Zbog tehničkih razloga otkazan novogodišnji dernek MVP-a

Vijeće ministara BiH prije dva dana za prijem u MVP odobrilo 25.000 KM iz tekuće rezerve, a danas iz Ministarstva kažu da prijema neće biti zbog tehničkih razloga.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH neće organizirati prijem povodom novogodišnjeg praznika i stjecanja statusa kandidata Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji, iako je prije samo dva dana Vijeće ministara BiH na zahtjev MVP-a odobrilo da se tom ministarstvu isplati za te namjene čak 25.000 KM iz tekuće rezerve budžeta.

S obzirom na to da je Vijeće ministara BiH odluku o isplati ovog novca donijelo prekjučer uz napomenu da će se prijem organizirati “do kraja 2022.godine”, a do koje je u vrijeme donošenja odluke bilo tek tri dana, Fokus je jučer od MVP-a tražio tačan datum održavanja prijema i da nam se dostave podaci o tome šta sve uključuju izdaci za prijem koji je trebao koštati 25.000 KM.

Iz MVP-a su danas dobili odgovor na upit.

“Planirani prijem neće biti održan iz tehničkih razloga, a planirana sredstva iz budžetske rezerve neće biti povučena”, naveli su u odgovoru na upit Fokusa iz MVP-a.

O kakvim tačno tehničkim razlozima se radi, iz MVP-a zvanično nisu pojašnjavali. Međutim, izvori iz ovog ministarstva kažu da se već 28. decembra, kada je Vijeće ministara BiH donijelo odluku o izdvajanju 25.000 KM za navodni prijem, moglo znati da neće biti moguće organizirati takav jedan događaj za dva radna dana.

Ako se u obzir uzme činjenica da je većina domaćih i stranih zvaničnika koji su trebali prisustvovati prijemu već otputovala za praznike, još nejasnije je zbog čega se i donosila odluka o izdvajanju sredstava za prijem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79