Zbog tragične pogibije dvojice sugrađana, gradonačelnik Srebrenika proglasio Dan žalosti

Zbog tragične pogibije dvojice sugrađana, gradonačelnik Srebrenika proglasio Dan žalosti


Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović proglasio je četvrtak, 28. maj, Danom žalosti zbog tragične saobraćajne nesreće u kojoj su živote izgubili Edin Fazlić iz Šahmera kod Srebrenika i Admir Buljubašić iz Kiseljaka kod Srebrenika.

– Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad Srebrenik. Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost su pozvane da programe prilagode obilježavanju Dana žalosti, te da se ne emitira muzika u ugostiteljskim objektima – saopćeno je iz Gradske uprave Srebrenika.

Ovom Odlukom obavezuju se također svi elektronski mediji na području grada Srebrenika da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

– Gradonačelnik je u svoje ime kao i u ime Gradske uprave izrazio iskreno žaljenje i uputio saučešće i podršku u ovom teškom trenutku porodicama Buljubašić i Fazlić, te rodbini, komšijama, prijateljima i poznanicima tragično nastradalih – dodaje se u saopćenju.

Edin Fazlić (36) i Admir Ade Buljubašić (36) iz Srebrenika poginuli su u saobraćajnoj nesreći koja se desila na magistralnom putu Tuzla – Srebrenik

Detalji tragedije u Srebreniku: Bili su mladići za primjer

Nesreća se dogodila oko 17.35 u Dubokom Potoku, kada se “škoda oktavia”, u kojoj su se nalazili, direktno sudarila s kamionom.

Fazlić je u trenutku nesreće bio za volanom, dok mu je Buljubašić bio saputnik, a obojica su poginuli na mjestu kada se njihovo vozilo sudarilo s kamionom MAN, za čijim volanom je bio S. M. (48) iz Gradačca.

Fazlić i Buljubašić su radili u jednoj srebreničkoj firmi plastične stolarije pa se pretpostavlja da su se kobnog dana vraćali s posla.

Obojici će danas biti klanjana dženaza. Buljubašiću u 13.30 na mezarju Markuše u Kiseljaku, a Fazliću u 16.00 na mezarju Šahmeri.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija