Zbog tromba u ramenu: Poznati industrijalac Pramod Mittal završio u bolnici u Tuzli!

Pramod Mittal, poznati industrijalac, smješten je u Univerzitetski klinički centar (UKC) u Tuzli zbog problema sa trombom u ramenu, saznaje Avaz.

Industrijalac Mittal, koji se u Tuzli našao pred pravim problemima, jer je suočen sa sumnjama da je navodno preko kompanije “Global Ispat Koksne Industrije Lukavac” (GIKIL) iz Lukavca oprao 21 miliona maraka, ranije je imao i dva infartka. Njegovo zdravlje je prošlosedmično lišenje slobode itekako narušilo.

Kako saznajemo, do konačne odluke Suda, a vezano za puštanje na slobodu uz plaćanje kaucije, Mittal će biti pod stalnim nadzorom ljekara na Univerzitetskom klničkom centru u Tuzli.

Inače, danas je Mittalu i članu odbora Rajib Dasu te generalnom direktoru kompanije Paramešu Batačariju određen jednomjesečni pritvor. Ovu odluku donio je Kantonalni sud u Tuzli, a naredba o provođenju istrage protiv njih donesena je 15. jula ove godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79