ZBOG UDARANJA SUCA KAŽNJEN SA 500 KM I ŠEST MJESCI SUSPENZIJE

Fizički napad na službenu osobu na nogometnoj utakmici u BiH kažnjava se sa 500 KM i šest mjeseci suspenzije.
Tako je odlučio Nogometni savez FBiH i očito pokazao koliko vrijedi život jednog suca! Trako Elvir, igrač NK ”Novi Travnik”, zbog prekršaja iz člana 50. DP NSS BiH (fizički napad igrača na službeno lice utakmice) počinjenog na utakmici 14. kola Prve lige FBiH: NK „Jedinstvo“-NK „Novi Travnik“, kažnjava se zabranom igranja u trajanju od šest mjeseci, računajući od 15.11.2018. godine i novčanom kaznom od 500 KM, stoji u odluci Disciplinskog povjerenstva NS FBiH.
Podsjetimo, Trako je potrčao prema glavnom sucu Ibrahimkadiću i udario ga, poslije čega je ovaj pao i ostao ležati na terenu. Nastala je velika gužva, a u incident su se upetljali svi nogometaši, kao i redari. Elvir Trako je izrazio kajanje za ono što se dogodilo. “Sada mi je naravno žao kad vidim što sam uradio. Do toga ne bi došlo da glavni suci i njegovi pomoćnici nisu tijekom utakmice radili što jesu.
Poslije posljednjeg zvižduka bio sam desetak metara od suca i rekao sam mu da nije uredu način na koji je dijelio pravdu. On mi rekao da je samo bitno da sam primio pogodak, te mi je opsovao mater, a ja sam je potrčao prema njemu. Nisam ga udario, jednostavno se nisam mogao zaustaviti i on je pao”, rekao je Trako nedavno za SportSport.ba.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79