Zbog “vjenčanja godine” zatvorene ulice oko Hotela Europa

Danas će u Sarajevu, u Općini Stari Grad, doći do blokade i zatvaranja određenih ulica zbog današnjih dešavanja u glavnom gradu BiH – potvrđeno je za Oslobođenje iz MUP-a KS.

Kako su kazali, ne znaju tačno koje ulice će biti zatvorene, ali će doći do blokade na Baščaršiji i oko hotela Europa, gdje će se odvijati i proslava “vjenčanja godine”.

Kako smo već objavili, dio ulice oko Hotela Europa već je zatvoren zbog vjenčanja Bakirove i Sebijine kćerke, Jasmine Izetbegović.

Svadbi će prisustvovati i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan koji je u ulozi mladinog svjedoka na oba vjenčanja, odnosno i šerijatskog i građanskog.

Erdogan je danas stigao u BiH. Do sad je obišao mezarje Kovači gdje je odao počast prvom predsjedniku RBiH Aliji Izetbegoviću. Nakon mezarja posjetio je zgradu Rijaseta Islamske zajednice u BiH koja je u izgradnji. Nakon toga je planirano da posjeti Gazi-Husrev begovu medresu, a nakon toga će prisustvovati vjenčanju Bakirove i Sebijine kćerke, Jasmine Izetbegović.

U večernjim satima Erdogan će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH, Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom, gdje je planirana i večera, ali i obraćanje medijima.

Ko je i čime se bavi Ćamil, budući suprug Jasmine, kćerke Bakira i Sebije Izetbegović

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79