Zbog vode i odrona blokirane ceste: Evo gdje je najkritičnije!

Obilne padavine širom Bosne i Hercegovine izazvale su velike smetnje u odvijanju saobraćaja. Stanje na cestama danas je bolje nego jučer, ali su i dalje na snazi blokade i ograničenja na pojedinim mjestima, na kojima se voda još uvijek nije povukla.


Kako javlja BIHAMK, zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Žeger i M-4 Prijedor –Bosanski Novi u mjestu Dragotinja Donja, a otežano se saobraća na magistralnim putu M-5 Jajce-Mrkonjić Grad u mjestu Jezero.

Zbog većeg odrona na dionici M-4 Teslić – Kotor Varoš na prevoju Borja, saobraća se usporeno jednom trakom.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo i na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, pa vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Prema informacijama AMSRS-a, obustavljen je saobraćaj i na regionalnom putu R-465 općina Modriča u mjestu Vranjak, zbog izlijevanja rijeke Bosne.

Završena je sanacija odrona i saobraćaj se odvija redovno na magistralnom putu M-4, Banja Luka – Čelinac,u mjestu Marjanovići.

Na lokalnom putu Blagaj Japra-Vitasovci-Radimirovac-Volari u mjestu Vitasovci izlila se rijeka Sana, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznim pravcem preko Svodne. U Bosanskom Novom, lokalni put Urije-Šuća, zbog izlijevanja Sane neprohodna je Ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda.

Sana se izlila i u mjestu Tukovi, na lokalnom putu Tukovi-Volar-Radomirovac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79