Zbog Zvizdićeve čestitke Božića najavio RADIKALNE MJERE RS-a!

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić čestitao je nedavno pravoslavni Božić.

Javno pred kamera je rekao: “Ja bih svim bosanskim pravoslavcima kao i svim pripadnicima pravoslavne vjerosipovijesti čestitao, iako sam to i ranije iradio, srećan Božić i srećnu Novu godinu sa željom da ona prođe u miru, saradnji, blagostanju i dobrom zdravlju i porodica i naravno ozdravljenju čitavog društva”

Njegova izjava zasmetala je pojedinim srpskim zvaničnicima u BiH, koji kažu da Zvizdićeva čstitka vrijeđa Srbe i pokušava da prekraja istoriju. “Neodmjerenu” čestitku prvo je uočio Dodikov javni servis RTRS.

Tako je novinarka RTRS-a Zvizdića uporedila sa Benjaminom Kalajem koji je, kako kaže, početko 20. vijeka sanjao o pretvaranju Srba u nekakve pravoslavne Bosance.

Šef srpskog Kluba u Predstavničkom domu BiH Nenad Stevandić otišao je daleko dalje. ističe da bošnjački predstavnici na svim nivoima vlasti, posebno Zvizdić, pokušavaju na svaki mogući način, kako uvredljivom retorikom, tako i provokacijama, da izazovu što veću krizu u zemlji.

– Ili žele da isposluju neki radikalan odgovor iz Srpske. Ono što je potpuno jasno jeste da svako nosi svoj pečat pristojnosti komunikacije, i ta njegova izjava neka ide njemu na sramotu. Mi nećemo na sličan način uzvraćati i vrijeđati Bošnjake ili drugi narod – kaže Stevandić.

On je poručio Zvizdiću da bi bilo jako dobro da se malo obrazuje i shvati gdje živi i koji sve narodi žive u BiH.

 

Crna hronika / Slobodna Bosna

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments