Zdravko Mamić nakon sedam mjeseci vraća se u sudnicu!

Sudac Krušlin 1. rujna lani zbog ispada izbacio je Mamića iz sudnice te mu zabranio povratak do okončanja dokaznog postupk.

Zdravko Mamić danas bi trebao ponovno sjesti na optuženičku klupa Županijskog suda u Osijeku, u koju mu je, zbog ispada na gotovo svakoj raspravi, ulaz bio zabranjen još od 1. rujna lani. U Osijeku se nastavlja suđenje braći Mamić Suđenje Mamićima Pernarova obrana pokušava objasniti milijunsku razliku primanja i rashoda Na redu je, naime, iznošenje obrane okrivljenika, a Mamić je bio izbačen do okončanja dokaznog postupka. Predočit će mu se najprije dokazi izvedeni u tih osam mjeseci bez njegova prisustva, a riječ potom preuzimaju okrivljenici. Zakazana su ročišta tri dana zaredom, no može se pretpostaviti da to neće biti dovoljno da svi okrivljenici iznesu svoju obranu.
Braći Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru sudi se za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama, za koliko je, prema tvrdnjama USKOK-a, taj klub oštećen. Nijedan sudski postupak u hrvatskoj povijesti nije povukao toliko posljedica i nije se izrodilo toliko novih istraga kao što je to slučaj s osječkim suđenjem Mamićima. Nogometaši Luka Modrić i Dejan Lovren iz svjedoka su se tako “pretvorili” u okrivljenike za lažno svjedočenje, a “pridružila” im se i Modrićeva punica, računovotkinja Vesna Juraić. Protiv Modrića je u međuvremenu podignuta i optužnica pa nacionalnu nogometnu ikonu i zvijezdu Real Madrida čeka suđenje u Osijeku.
Istraga je u veljači otvorena i protiv Tajane Pernar, bivše supruge poreznika Milana Pernara, ali i oca joj Marka Atlagića i vodičkog poduzetnika Leona Zrnića, zbog sumnje u sprečavanje dokazivanja i krivotvorenje dokumenata. Suđenje su od travnja do rujna obilježili i česti ispadi Zdravka Mamića, a sucu Darku Krušlinu kap je prelila čašu 1. rujna, za svjedočenja nogometaša Dejana Lovrena. Iako je u početku Lovrenova iskaza mirno i šutke sjedio, u jednom je trenutku Mamić ipak izgubio kontrolu. A čim se ustao, sudac je ispunio ranije obećanje i kaznio ga izbacivanjem s rasprave. Mamić to nije mirno podnio. – Ma idite više u… Jeste li sad sretni svi, jeste sad sretni, koliko manipulirate… Hoćete li krvi moje, hoćete li džigerice moje? Sramite se svi koliko vas ima! – poručio je tada Mamić i izašao u hodnik. Sudac ga je potom trajno udaljio iz sudnice. Ovo suđenje nije jedini Mamićev problem jer je protiv njega podignuta još jedna optužnica, koja nije potvrđena te je otvorena i jedna istraga.

Loading..