Foto: X
Zdravstveni radnici ipak ponovo protestvovali u Sarajevu, ali nisu blokirali ulice

Zdravstveni radnici ipak ponovo protestvovali u Sarajevu, ali nisu blokirali ulice


Iako su najavili potencijalnu blokadu saobraćaja, zdravstveni radnici Kantona Sarajevo danas su se ipak odlučili za održavanje protesta bez blokade.

Protestnom skupu na Skenderiji pridružilo se stotine uposlenika koji su izrazili podršku svojim zahtjevima potpisivanjem peticije.

Ministar zdravstva KS, Enis Hasanović iz SDP-a, pridružio se protestu oko 13 sati i dao svoj potpis podrške.

“Podrška je uvijek bila i uvijek će biti apsolutna, prije pregovora, poslije njih i ubuduće. Žao mi je što su radnici ovdje na kiši, ali oni se bore za svoja prava koja će, siguran sam, dovesti do poboljšanja zdravstvenog sistema,” izjavio je Hasanović.

Sa druge strane, Senad Sadiković, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo, izjavio je kako su odustali od svih zahtjeva osim povećanja satnice. “Naš zahtjev je bio 3,70 KM po satu, dok nam je Vlada KS ponudila 3,25 KM, što smo odbili.

Od tog trenutka smo krenuli u dalje sindikalne korake, uključujući štrajkove i proteste, te postavili šatore dok nam ne ispune zahtjeve,” dodao je Sadiković



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija