Zdravstveno stanje Nasera Orić: Povremeno je na kisiku, imao je upalu pluća

Informaciju da je Orić na respiratoru demantovao je ranije i njegov prijatelj, Smajo Mandžić, koji je kazao da se Orić dobro osjeća

Nekadašnji komandant odbrane Srebrenice Naser Orić hospitaliziran je u Respiratornom centru Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla, jer je pozitivan na koronavirus.

– Otac je prošlu subotu osjetio prve simptome, a od ponedjeljka je smješten u bolnicu u Tuzli. Imao je blagu upalu pluća, ali nije bio priključen na respirator.

Informaciju da je Orić na respiratoru demantovao je ranije i njegov prijatelj, Smajo Mandžić, koji je kazao da se Orić dobro osjeća.

-Povremeno je bio na kisiku, ali sada je stanje stabilno i čeka se da mu test na koronavirus bude negativan da bi mogao napustiti UKC Tuzla. Nadamo se da će to biti već sredinom ove sedmice, rekao je Amar Orić, sin nekadašnjeg komandanta odbrane Srebrenice, javljaju mediji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79