Zekat prikuplja i organizacija iz Zenice koja podržava Zijada Ljakića! (FOTO)

Proteklih dana na društvenim mrežama aktuelizirala se tema organizovanog prikupljanja Zekata i Sadekatul fitra, a povodom kraja mjeseca Ramazana u kojem najveći broj vjernika muslimana obavlja svoju islamsku dužnost.

Naime, Islamska zajednica vrši organizovano prikupljanje sredstava i vrši njihovo dalje raspoređivanje na osnovu islamskih učenja. Ovo demantuju pojedini islamski komentatori i učenjaci i tvrde da Islamska zajednica prikupljena sredstva ne raspoređuje adekvatno, te da novac ne treba predavati u ovu instituciju, nego lično siromašnom stanovništvu i drugim kategorijama obuhvaćenim zekatom.

Ipak, pojavljuju se i druge organizacije koje slobodno promovišu prikupljanje zekata i sadekatul fitra na društvenim mrežama, a jedna od najglasniji po ovom pitanju je i O.U. Murabitun iz Zenice, saznaje portal Crna Hronika.

Naime, ova organizacija je navodno smještena u Zenici, a na društvenim mrežama se pojavljuju njihova obavještenja za prikupljanje ove islamske obaveze.

Na verifikovanim web portalima pravnih lica u BiH nismo pronašli navedeno udruženje, a svoje djelovanje vrše putem Viber grupe, Instagram profila, ali i YouTube kanala, gdje redovno postavljaju videoklipove Zijada Ljakića, jednog od kontraverznih islamskih protagonista.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79