Žele pomoći u spašavanju nastradalih: Hrvatski spasilački tim krenuo prema Turskoj

 

Hrvatski tim za traganje i spašavanje krenuo je prema Turskoj kako bi pomogli nakon razornih zemljotresa.

  • Hrvatski tim za traganje i spašavanje iz ruševina krenuo prema Turskoj kako bi pomogli u spašavanju unesrećenih osoba iz ruševina. Želimo im siguran i sretan put – objavilo je hrvatsko Ravnateljstvo civilne zaštite.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović uputio je danas saučešće Turskoj i Siriji zbog stradanja velikog broja ljudi u katastrofalnim zemljotresima koji su pogodili te dvije države.

Najmanje 1.651 osoba je poginula, a 11.119 povrijeđeno u zemljotresima u Turskoj, potvrdio je turski ministar zdravstva Fahrettin Koca.

Zemljotres jačine 7.7 stepeni po Richteru pogodio je jutros jug Turske. Epicentar zemljotresa registrovan je u distriktu Pazarcik u turskom Kahramanmarasu.

Potom je novi zemljotres jačine 7.6 stepeni po Richteru u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, takođe u Kahramanmarasu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79