Zelene beretke primaju nove članove

“Poštovani članove grupe obzirom da svaki dan gledamo potpuno iste scene kao one iz 1991. i 1992. godine, uskoro ćemo proširiti svoje članstvo i krenuti u prijem novih članova”.

U objavi Facebook grupe “Zelene beretke Bosnae” još stoji: “Bit će te obaviješteni šta kako i gdje se učlaniti. Ovo je prvi put poslije Agresije na Bosnu i Hercegovinu da ‘beretke’ kreću sa prijemom novih članova.”

Nedugo nakon objave uslijedili su komentari.

“Ne uskoro, već to treba pod hitno. Ljudi, šta čekamo više, četnici orgijaju, pucaju po džamijama i opet će oni nas vaditi iz masovnih grobnica… jer u našem narodu je sve na priček, ono kad baš oni ispale par hiljada granata valjda ćemo se tad skupiti pa opet pod brdo a ne na brdo”, stoji u jednom od komentara.

Bosnae je prvo ime borbenih jedinica koje su organizirale odbranu Bosne i Hercegovine pod udruženjem građana koje je imalo naziv “Udruženje za očuvanje historije i objekata kulturne baštine Bosnae“.

Zelene Beretke se dodaje u naziv polovinom 1991. godine jer je znak raspoznavanja članova bila zelena beretka. Tako nastaje ime za sve buduće borbene grupe “Zelene beretke Bosnae“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79