‘Zelene beretke regirale na istup Damira Nikšića

Na zasjedanju Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo zastupnik Damir Nikšić i predsjednik ove Komisije, nazvao je bošnjačkim fašistom vanjskog člana Komisije Ismeta Hadžića-Muteveliju, penzionisanog generala Armije RBiH, nosioca najvišeg ratnog priznanja Armije RBiH “Zlatni ljiljan” i ratnog komandanta Dobrinjske brigade.

Na njegove istupe reagirali su i iz „Zelenih beretki“.

– Ovim putem oštro osuđujemo istup kantonalnog zastupnika Damira Nikšića koji je vrlo drsko i bezobrazno nazvao brigadnog generala Ismeta Hadžića, narodnog heroja nosioca najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“, bošnjačkim fašistom.

Ovako ponašanje jednog kantonalnog zastupnika nas Organizatore otpora agresiji na RBiH strašno vrijeđa jer heroja odbrane nazvati „fašistom“ kao i mjenjanje naziva ulice također heroja Nusreta Šišića-DEDE je udar na dostojanstvo odbrane i časti svih branioca RBiH.

Dotični zastupnik iako je bio punoljetan u početku agresije na RBiH je pobjegao i ostavio na milost i nemilost srbo-četničkom agresoru svoju porodicu, prijatelje i državu. O moralu dotičnog ne želimo ni polemisati već tražimo od Izborne Komisije da se uvede kao jedan od uvjeta da bi se neko mogao kandidovati za bilo koji nivo izbora ,dostavi ljekarsko uvjerenje da je isti psiho-fizički sposoban.

Tražimo od kantonalnih vlasti i skupštine da Damira Nikšića isključe iz svh komisija kao i da izabrani zastupnici i članovi ne prisustvuju komisijama u kojima je dotični zastupnik – saopćili su iz „Zelenih beretki“.

 

Novi skandal Damira Nikšića, komandanta odbrane Dobrinje nazvao bošnjačkim fašistom

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79