Zelene Beretke: Za 24 sata, dobili smo preko 15.000 upita za prijavu

Sarajevo, BiH - 03. maj 2018: U nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu danas su bivši pripadnici "Zelenih beretki" i Armije RBiH obilježili 3. maj, dan kada su se 1992. godine odvijali događaji presudni za odbranu Sarajeva i BiH. Veterani minulog rata i odbrane Sarajeva i Bosne i Hercegovine okupljeni oko udruženja "Zelene beretke" položili su vijenac sa cvijećem i proučili Fatihu kraj spomen-ploče stradalim saborcima kod mosta Drvenija u Sarajevu, u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici. ( Samir Yordamoviç - Anadolu Agency )

S obzirom na to da svakog dana gledamo potpuno iste scene kao one 91. i 92. godine, Zelene beretke odlučile su prvi put nakon agresije nad BiH širiti svoje članstvo i primiti nove članove.

Zelene beretke primaju nove članove

Savez udruženja boraca Patriotska liga BiH sa zabrinutošću prati najnovije oblike napada i pokušaje destabilizacije Bosne i Hercegovine.

Smatraju kako situacija nije bezazlena, ali poručuju da štite i čuvaju državu i njene građane.

Predsjednik Zelenih Beretki, izjavio je, da za 24h zaprimljeno preko 15.000 prijava, što iz Bosne i Hercegovine što iz Dijaspore piše Hayat.

Federacija oživljava “Zelene beretke”, dok Srpska slavi svoj dan mirno

Na pitanje Srne da prokomentariše najavu muslimanske paravojne organizacije “Zelene beretke”, koja okuplja dobrovoljce s početka građanskog rata u BiH, da su se “zbog stanja u BiH i scena istih kao 1991. i 1992. godine” odlučili za prijem novih članova, Dodik je rekao da za razliku od FBiH u kojoj radikalni elementi pozivaju na revitalizaciju paravojnih jedinica iz prošlog rata, poput “Zelenih beretki”, Republika Srpska je svoj dan i svoje djelovanje proslavila u slavu mira i postojanja Srpske, što nije suprotno ni Ustavu ni Dejtonskom mirovnom sporazumu.

“Pokušaji da se ubije istorijska činjenica da je Republika Srpska nastala u miru, prije građanskog rata u BiH, osuđeni su na neuspjeh, jer takvo falsifikovanje istorije ne može proći. Pokazali su to i građani Republike Srpske koji su na dostojanstven način, pjesmom, ne vrijeđajući bilo koga, proslavili Dan Republike”, istakao je Dodik.

“Mi ne slavimo genocid koji ste vi počinili , mi smo branili svoj prag Dodik i mi slavimo svoje pobjede. Ako Bosna i Hercegovina bude trebala odbranu tu smo ali u puno većem broju” – izjavili su iz Zelenih Beretki.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79