Zeleno svjetlo za zapošljavanje 1.100 graničara

Granična policija (GP) BiH jučer je spriječila grupu od skoro 100 migranata na području Zvornika da ilegalno uđe u BiH. Pokušali su na teritorij BiH ući u dijelu na kojem je niži nivo vode u rijeci Drini, no bh. graničari su ih zaustavili.

Svevlad Hofman, savjetnik direktora Granične policije BiH, kaže za “Dnevni avaz” da su to svakodnevne situacije na istoku BiH.

– Dobili smo pozitivno mišljenje Ministarstva finansija BiH o unutrašnjem ustroju državne granične službe, još se tako zove, a to će se Pravilnikom promijeniti, koji se najviše odnosi na zapošljavanje novih policajaca. Intencija je da se zaposli 1.100 novih policajaca koji će nadzirati granicu – kaže Hofman.

Pojašnjava kako je konačno bilo vrijeme da se ove stvari pomjere s mrtve tačke.

– BiH će, kao država, morati ući u proces legalnih deportacija migranata u njihove zemlje, sviđalo se to nekome ili ne. Evropska unija se zatvara, a oni neće moći ostati u BiH – dodaje Hofman.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79