Želio počastiti drugare u školi: Dječak “ukrao” porodičnu ušteđevinu od 3.000 eura

Dječak iz Srbije “ukrao” porodičnu ušteđevinu od 3.000 eura kako bi počastio drugare
Dječak iz Aleksinca, koji pohađa četvrti razred Osnovne škole “Vožd Karađorđe”, ukrao je porodičnu ušteđevinu od 3.000 eura kako bi počastio svoje drugare.

“Dijelio je drugarima i drugaricama iz svog razreda novac, svako je dobio od 50 do 100 eura. Djecu je vodio na pizzu i kolače. Za ovo se saznalo tek kada su roditelji u džepovima djece našli novac. Djeca su krila istinu od roditelja sve dok se nije uključila direktorica škole”, rekao je jedan od roditelja čije dijete pohađa spomenutu obrazovanu ustanovu.

Dodao je da je nakon roditeljskog sastanka sav novac vraćen mališanovoj porodici. Poslije ove simpatične “krađe” novinari portala Nova.rs kontaktirali su školu i tražili komentar.

“Osnovna škola Vožd Karađorđe neće komentarisati privatnu situaciju između porodica svojih učenika, koja je prevaziđena dobrom reakcijom roditelja. Škola će nastaviti vaspitno djelovanje i pružiti podršku djeci i roditeljima svim raspoloživim resursima. S obzirom na to da se radi o maloljetnicima, unaprijed molimo medije da vode računa o načinu plasiranja vijesti, kao i o najboljem interesu djece koja žive u maloj sredini”, odgovorili su.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79