Želja za ćevapima bila je jača: Tokom racije u roštiljnici zatekli oko 100 ljudi

U roštiljnici „Biljana“ u Banjoj Luci policija je tokom vikenda primijetila da lokal radi poslije radnog vremena i u njemu su zatekli oko 100 ljudi.

Na ovaj način je prekršana Odluka Štaba za vanredne situacije.

“Obaviještena je komunalna policija, koja je preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Obaviještena je Republička uprava za inspekcijske poslove. Takođe je obaviješten i dežurni tužialc koji je rekao da se u ovom slučaju radi o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije – pojasnila je portparol PU Banja luka Danijela Mučibabić.

Ona je dodala da je policija tokom proteklog vikenda obavila i tri racije u kafićima u Laktašima.

“U dva ugostiteljska objekta utvrđene su nepravilnosti u pogledu prekršene odredbe Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uputstva Instituta za javno zdravstvo RS i Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije. Shodno tome, slijedi izricanje sankcija od strane nadležnih organa – istakla je Mučibabićeva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79