Željka Cvijanović se sastala sa ambasadorom Italije u BiH

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović danas je u Sarajevu razovarala sa ambasadorom Republike Italije u BiH Markom Di Rucom (Marcom Di Ruzzom).

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u zemlji i regiji, te o mogućnostima intenziviranja bilateralne saradnje dvije zemlje.

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je istaknula da BiH i Republika Italija imaju razvijenu saradnju u različitim oblastima, ukazavši na potrebu da se dobri odnosi dvije zemlje iskoriste i za realizaciju konkretnih projekata kako bi ekonomska saradnja u budućem periodu bila podignuta na viši nivo.

Na sastanku je razgovarano i o procesu evropskih integracija, a Cvijanović je tom prilikom istakla da proces pridruživanja Evropskoj uniji zahtijeva posvećenost i koordinaciju svih nivoa vlasti, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79