Željka Cvijanović traži razrješenje Fatiha Kola s mjesta počasnog konzula u Panami

Željka Cvijanović traži razrješenje Fatiha Kola s mjesta počasnog konzula u Panami


Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željka Cvijanović, pokrenula je inicijativu za razrješenje Fatiha Kola s pozicije počasnog konzula BiH u Panami.

Informacija je potvrđena za Klix.ba.

Fatih Kol je spomenut među optuženim osobama u operaciji “Black Tie 2”, sprovedenoj 22. aprila ove godine. Operacija je bila zajednička akcija Europola, FBI-a i DEA-e, uz saradnju pravosudnih organa iz Bosne i Hercegovine.

Cvijanović je prethodno poslala prijedlog za imenovanje Kola na mjesto počasnog konzula BiH u Panami. U decembru prošle godine, Kol je predao akreditive predsjedniku Ureda za ambasadorske i konzularne poslove Predsjedništva Paname, Diomedesu Carlesu.

Iako Kol nije bio na teritoriji BiH tokom sprovođenja akcije, njegovo ime se nalazi u prijedlogu za određivanje pritvora ili mjera zabrane za članove ili saradnike.

Podsjetimo, u akciji “Black Tie 2” uhapšene su ukupno 23 osobe. Troje je ostalo u pritvoru, dok je sud odlučio da tokom istrage ne zadrži 15 osoba od 18 za koje je zatražena ova mjera. Za pet osoba Tužilaštvo BiH nije ni tražilo pritvor, već mjere zabrane.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija