Željka Cvijanović: ,,Ulazimo u raspad kada je u pitanju BiH”

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović komentirala je pred Sudom Bosne i Hercegovine ročište Miloradu Dodiku te je poručila kako je proces organizovao neko ko ne želi dobro državi.

Između ostalog, Cvijanović je rekla kako je i ovaj proces pokazao da RS stoji na braniku demokratije.

“Mislim da je RS sa svojim predstavnicima u suštini jedini politički element u okviru BiH koji stoji na braniku demokratije i principa gdje mora postojati demokratska odgovornost domaćih institucija”, rekla je Cvijanović.

Poručila je i kako ovaj proces na neki način doprinosi raspadu BiH.

“Ulazimo u raspad kada je u pitanju BiH. Jer ovo jeste suđenje Ustavu BiH. To je pokrenuto od onih koji ne žele dobro državi i onih koji misle da se sve može silom učiniti”, mišljenja je Cvijanović.

Na kraju, naglasila je kako vjeruje da će ishod suđenja Dodiku biti dobar.

“Siguran sam da će ishod biti dobar, a ne kakav su oni namijenili. Vjerujem da će ova država imati snage da se iščupa iz ralja i da će se vratiti svom sistemu i svom narodu”, zaključila je Cvijanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79