Željko Komšić: Amateri iz SDP-a su upropastili historijsku priliku da građanske stranke upravljaju državom

Željko Komšić: Amateri iz SDP-a su upropastili historijsku priliku da građanske stranke upravljaju državom


Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić oglasio se nakon konferencije za medije SDP-a na kojoj je, između ostalog saopćeno, da su “građani su razočarani izdajom i prevarom naših dosadašnjih partnera, a posebno Željka Komšića”, te istakao da su “politički amateri iz SDP-a odbili mogućnost da kao sada već bivši Bh. blok imamo u najmanje premijera Federacije BiH i da vodimo glavnu ulogu na državnom nivou, što sam im predlagao”.

– Oni nisu htjeli preuzeti odgovornost za upravljanje ključnim političkim procesima i državom, a istovremeno su se odlučili da podapinju gdje god stignu, pa i na pitanju NATO-a, pozivajući na formiranje vlasti bez odluke Predsjedništva kojom bi se odblokirao proces NATO integracija. Jedino što su uspjeli jeste da upropaste historijsku priliku da lijevo – građanske opcije budu predvodnici političkih procesa u uslovima kada su građanske stranke imale veći broj glasova nego SDP 2010.godine. Samo zato da bi prikrili svoj kukavičluk i političko slijepilo, danas neumorno optužuju. Međutim, građani nisu slijepi i vide sve to, i građanima svoje gluposti ne mogu prodavati kao svoje vrline, naveo je Komšić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija