ŽELJKO MITROVIĆ, VLASNIK “PINKA” POSIPA SE PEPELOM: “Slažemo se, da je naslov senzacionalistički, ali cilj nam je bio da se zločin na MARKALAMA…”

“Televiziju Pink, niko i nikada u regionu, nije optuživao za jednostranost i nacionalizam, što ovih dana pokušavaju mediji koji prenose pisanje ovog portala.

stoji na početku otvorenog pisma koje je vlasnik PINK TV Željko Mitrović uputio medijima, a koje vam prenosimo u nastavku.

Slažemo se, da je naslov senzacionalistički, ali cilj nije bio da se zločin na Markalama Tačno je, da je naš portal Pink.rs prenio citate zaštićenog svedjoka pod pseudonimom GRM-116. Te citate možete naći u arhivama mnogih svjetskih medija, pa i onih iz Bosne i Hercegovine. Riječ je iskazu pripadnika specijalne jedinice “Biseri” koja je obezbeđivala Predsjedništvo BiH.

Transkripti tih izjava bili su na zvaničnom sajtu Haškog tribunala, što sve ukazuje da se naš portal nije ogriješio o činjenice. Slažemo se, da je naslov senzacionalistički, ali cilj nije bio da se zločin na Markalama porekne, nego da ukaže na činjenicu da ga prate kontradiktornosti u zavisnosti iz koje nacionalne vizure se posmatra i tumači.

Pomenuti tekst nije sporio presudu Sudskog vijeća Haškog tribunala, koja je donijeta na suđenju bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću 2016. godine, a kojom je utvrđeno da je granata ispaljena sa jednog od položaja pod kontrolom Vojske Republike Srpske.

Stav TV Pink je jasan, da je presuda Haškog tribunala činjenica, kao i svjedočenje zaštićenog svedoka GRM-116. Nadamo se da smo svi saglasni, da svim žrtvam bile one Bošnjaci, Hrvati ili Srbi dugujemo poštovanje, kao pravo na pravdu, koja treba da stigne sve one koji su počinili zločine.

Kampanja zasnovana na falsifikatu, podmetanju i vađenju iz konteksta, morbidnim poigravanjem sa patnjom i traumama Bošnjaka tokom tragičnog rata devedestih godina, ima za cilj nanošenje moralne i materijalne štete našoj kompaniji. Ko stoji iza nje, svakom je jasno”, stoji u otvorenom pismu vlasnika i predsjednika kompanije Pink Internacional Company, Željka Mitrovića.

Slobodna-Bosna

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79