Željko Ražnatović Arkan nije živ

Nekoliko anonimnih portala je u oktobru 2020. objavlilo članke sa naslovima u kojima se tvrdi da je Željko Ražnatović Arkan živ. Radi se klasičnim primjerima klikbejta, koji se vraćaju iznova.

U članku se navodi da je Veljko Ražnatović, sin Željka Ražnatovića Arkana, ratnog komandanta i jedne od glavnih figura beogradskog podzemlja koji je ubijen 15.1.2000. godine u Beogradu, na svom Instagram profilu podijelio pjesmu, čiji posljedni stihovi glase “živ je Arkan, sa nama je, iako na nebu živi”. Oprema članka uključuje i screenshot Instagram storyija koji je objavio Veljko Ražnatović.

Sin balkanske zvijezde, Veljko Ražnatović, često na svom Instagram nalogu objavljuje fotografije posvećene njegovom pokojnom ocu, Željku Ražnatoviću Arkanu.
Ovog puta je otišao korak dalje, pa je objavio cijelu pjesmu posvećenu ocu, koja će, po svemu sudeći, svima natjerati suze na oči.
Poruka koju je Veljko želio da prenese ovim jeste da će njegov otac uvek biti u njihovim srcima, te da ga nikad neće zaboraviti.

Iako je iz samog članka jasno da Veljko Ražnatović nije rekao kako je njegov otac živ, te da je podijelio pjesmu u kojoj Arkan “živi” simbolički, naslovi gore pomenutih portala ne ostavljaju prostor sumnji da je on rekao kako je Arkan zaista živ, što je opisano kao “sretna vijest” koja je “zaprepastila” i “digla na noge Srbiju”, a neki od njih obećavaju i slike kao dokaz za tu “vijest”.

Tvrdnju da je “Arkan živ” ocjenjujemo kao lažnu vijest. Budući da je iz analiziranih članaka jasno da je njegov sin Veljko podijelio fotografiju pjesme u kojoj je njegov otac “živ” simbolički a ne stvarno, naslove tih članaka ocjenjujemo i kao klikbejt prenosi Raskrinkavanje.ba


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79