Željko spriječio moguću tragediju u kafani: Prijatelj mu došao sa sjekirom u lokal

Kruno (61) je u birtiju došao sa sjekirom koju je skrio ispod majice, iza leđa, zataknutu za stražnji dio hlača.

Što mu je došlo da je na piće krenuo s opasnim hladnim oružjem, možemo samo nagađati. No, prava je sreća da se na koncu nije dogodilo ništa strašno, i to zahvaljujući prisebnosti jednog od gostiju lokala.

Prema presudi, Kruno iz Zagreba je lani u srpnju oko 21.30 sati “u caffe baru “Bero Klaka” u Zagrebu, Klinčaselska 1, narušavao javni red i mir na način da je došao do stola na terasi caffe bara za kojim je sjedila njegova poznanica N. s prijateljem R.”.

“Muškarca je bez ikakvog povoda počeo vrijeđati vičući na sav glas: ‘Smrade, pi*ka ti materina, šta ti hoćeš‘. Nakon tog je ispod majice iza leđa izvukao manju sjekiru te ju držao u ruci, zbog čega je sa susjednog stola ustao Željko i oduzeo mu sjekiru”, navodi se u presudi koja je donesena ovih dana piše Danica

Bilo je i djece

Željko je ispričao kako je vidio da je stolu do njegova za kojim su sjedili žena i dva muškarca pristupio Kruno, primijetio je po njegovom ponašanju da je alkoholiziran.

“Počeo je vikati na njih i vrijeđati ih, u jednom trenu vidio sam kako drži sjekiru u ruci te ju je podigao u zrak, to je bilo jako neugodno. Izgledalo je opasno, bilo je i djece tamo. Skočio sam do njega te mu oduzeo sjekiru i primirio ga, a uskoro je došla i policija”, ispričao je Željko na sudu.

Žena koja je sjedila za tim stolom kaže kako Krunu poznaje iz viđenja. Te noći bio je pijan, to se vidjelo po njegovom ponašanju, a često se neprilično ponaša kad je alkoholiziran, naglašava ona i kaže kako ju je cijeli događaj uzrujao.

Sutkinja je Krunu proglasila krivim i osudila na novčanu kaznu od 66 eura zbog remećenja javnog reda i mira u lokalu. Osim toga, mora podmiriti i 40 eura troškova prekršajnog postupka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79