Žena heroj: Lejla Ćeranić, majka četvoro djece, jedini infektolog koji se u Novom Pazaru bori protiv zaraze

Teška situacija i porast broja oboljelih od koronavirusa na preko 500 u Novom Pazaru razlozi su uvođenja vanredne situacije u ovom gradu.

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru objavio je da se stalno povećava broj oboljelih.

Poznati novinar Dragan Bursać na svom Facebook profilu osvrnuo se na situaciju u Novom Pazaru gdje je, piše on, dr. Lejla Ćeranić jedini infektolog koji je ostao u tom gradu.

Ostala je u Novom Pazaru da se bori protiv korone. Lejla je majka četvoro djece, a nakon što su njenih dvoje starijih kolega morali na liječenje i u izolaciju zbog infekcije corona virusom, preuzela je na sebe liječenje pacijenta obolejlih od Covid-19 na Infektivnom odeljenju OB Novi Pazar.

Vlasti Srbije sramno šute i ne pomažu gradu u Sandžaku, koji se pretvara u neku balkansku varijantu Bergama.

Novi Pazar je trenutno jedno od najvećih žarišta koronavirusa u Evropi. Svaki dan od kovida – 19 oboli nekoliko desetina ljudi, a u limenim sanducima, sahrani se nekad i po više od deset preminulih.

I na to sve doktorica Lejla Ćeranić sama naspram smrti! – objavio je Bursać.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79