Žena iz Tomislavgrada negativna na virus korona

U Kliniku za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u ponedjeljak, 9. marta, primljena je 80-ogodišnja žena iz Tomislavgrada koja je testirana na virus korona i nalaz je negativan, saopštio je u utorak Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Krizni štab podsjeća da se zabranjuju posjete bolnicama i ustanovama socijalne zaštit koje zbrinjavaju djecu, mlade i stare osobe na području HNK-a.

Nardba je donesena s ciljem daljnjeg praćenja stanja i poduzimanja mjera radi sprječavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane virusom korona, u skladu sa Naredbom kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Štab takođe napominje da su sve osobe po povratku u HNK iz epidemijom pogođenih zemalja, odnosno Kine, Italije, Južne Koreje i Irana, dužne se telefonski javiti Zavodu za javno zdravstvo HNK-a bez obzira na to imaju li simptome bolesti ili ne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79