Žena koja je vratila kovertu punu novca: “Ljubio mi je ruke, plakao je”

Jasna Vrhovac našla je plavu kovertu s novcem na kojoj je pisalo “tata”, a ni sekunde nije razmišljala o tome treba li je vratiti ili zadržati.

– Tokom vožnje u tunelu Škurinje, otvorila sam kovertu i vidjela da je u pitanju veliki iznos novca i tu me uhvatila panika. Zaustavila sam auto i počela se tresti i plakati. Samo sam mislila na to kako ću, kada dođem doma, staviti objavu na Facebook, jer sam znala da će se ona proširiti. I proširila se brzinom munje. 1200 dijeljenja je imalo samo s mog profila – rekla je za Novu TV.

Ubrzo je pronađen vlasnik.

– Kada smo se sreli, držao me za ruke tri minute. Ljubio mi je ruke, plakao je on, plakala sam ja – kaže.

Otkrila je i priču iza izgubljene koverte.

– Taj novac mu je poslao sin. Život mu ovisi o tom novcu. Taj novac je za plaćanje dugova jer mu je kuća na bubnju. Taj novac mu je poslao sin preko čovjeka iz Njemačke pošto čovjek nema račun koji mu nije pod blokadom. S tim novcem je on trebao platiti dugove. Sin mu je naredio da meni da 1000 eura, koje ja nisam mogla prihvatiti. Meni tih 1000 eura ne bi pomoglo jer sam i ja u blokadi do grla kao i svaki treći Hrvat. A njemu, smatram, da je ovo jako puno pomoglo – rekla je.

Ipak je prihvatila jednu gestu zahvale.

– Jesam, ali ne za sebe. Gospodin ima jedan apartman i on od tog najma živi. On, supruga i kćerka studentica. Ponudio mi je dvije sedmice ljetovanja u apartmanu na Krku, no ja sam ga tražila da ljetovanje ponudi porodicama iz kontinentalnog dijela Hrvatske, za dvije porodice, za djecu koja nikada nisu vidjela more. On mi je to obećao, čim otplati veći dio dugova – kaže.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments