Žena lopatom razbila staklo na “Centrotransovom” autobusu

Sarajevska policija uhapsila je jučer 39-godišnju E. S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je počinila krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

Peta Policijska uprava oko 14.25 sati je obaviještena da je na autobuskom terminalu u ulici Harisa Merzića na ilidži, nepoznata žena lopatom razbila staklo na autobusu marke “isuzu”, koji je u vlasništvu firme “Centrotrans”.

Policajci su nakon prijave izašli na mjesto događaja i tu zatekli E. S., te je priveli. Izvršenim alkotestiranjem kod nje je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, prenosi Faktor.

E. S. je predata u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS, a o svemu je obaviješteno i sarajevsko Kantonalno tužilaštvo.

Kako saznajemo, ona je jučer hodala po terminalu i mahala lopatom. U jednom trenutku došla je do autobusa koji je bio na stajalištu, zamahnula lopatom i razbila staklo na vratima.

Iz firme “Centrotrans” navode kako žena nije bila njihova putnica.

– Ovaj incident nema veze sa nama i mi smo tu kolateralna šteta. Policija je izašla na mjesto događaja i napravila zapisnik. U međuvremenu smo zamijenili vozilo i autobuski saobraćaj je nastavljen ustaljenim tokom – kazala nam je Aida Smajić-Prolaz, glasnogovornica “Centrotransa”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments