Žena pretučena u ambulanti Hitne pomoći

Američka državljanka C. O. pretučena je u ambulanti Hitne pomoći u Plavu. Prema pouzdanim informacijama, nju je najvjerovatnije izudarao suprug D. S, a cijeli slučaj ispituju nadležni organi.

Incident s teškim posljedicama dogodio se 16. avgusta. Nesretna žena oporavlja se od povreda u beranskoj Opštoj bolnici, piše “Dan”.

Kako saznaje Dan, ekipa Hitne pomoći je tog dana dobila poziv da je ženi loše i oni su odmah otišli na označenu adresu i dovezli ženu u ambulantu.

– Kako mi je rečeno od osoba bliskih ovom slučaju, u ambulanti je pretučenoj ženi uključena terapija i ona je ostala sama u sobi za intervencije. Nakon nekoliko minuta u tu prostoriju je ušao njen suprug i krvnički je pretukao. Kad su ušli dežurni tehničari zatekli su je sa iščupanom infuzijom, svu krvavu i bez svijesti, te su u prvi mah pomislili da je mrtva – rekao je izvor “Dana”.

Nakon ponovo ukazane medicinske pomoći, žena je transportirana do Berana, gdje je hospitalizirana na urgentnom odjeljenju.

– Očigledno je da se u ovom slučaju nije postupilo po algoritmu za porodično nasilje, jer žrtva nije zaštićena, već se nasilje ponovilo još u gorem obliku u jedinici za HMP Plav, što je nedopustivo i zbog čega neko mora da se zamisli. Posebnu težinu ovom slučaju da je činjenica da je žrtva državljanka SAD – rekao je izvor “Dana”.

Direktor Opšte bolnice u Beranama Budimir Dabetić je kazao da je žena zbrinuta i ukazana joj potrebna medicinska njega, te da joj je stanje stabilno i oporavlja se. Nije saopćio o kakvoj vrsti povreda se radi.

Iz Odjeljenja sigurnosti u Plavu je “Danu” rečeno da na tom slučaju radi kriminalistička policija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79