Žena terorisala muškarca: Tražila novac da mu ne objavi kompromitujuće slike

Žena iz Prijedora, identifikovana kao D.K., privedena je pod optužbom da je putem Facebook naloga ucjenjivala Novljanina. Optužena je da je prijetila objavom kompromitujućih fotografija na društvenim mrežama ukoliko joj žrtva nije isplatila 500 eura.

Policija je reagovala nakon što je oštećeni iz Novog Grada prijavio prijetnje putem Facebooka. Osumnjičena je tražila 500 eura kako bi spriječila objavljivanje fotografija koje su bile kompromitujućeg karaktera. Oštećeni je, u strahu od potencijalne javne sramote, predao 250 eura, nakon čega je osumnjičena uhapšena.

Kriminalističkom obradom potvrđeno je da je D.K. počinila krivično djelo ucjene. Policija je pronašla i oduzela novac od osumnjičene. Iz policije su izvijestili tužilaštvo, te će izvještaj o izvršenom krivičnom djelu ucjene biti dostavljen tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor nakon završetka istrage.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79