Žene gatale ukućanima, a ostali krali zlato i novac

Banjalučka policija uhapsila je u akciji “Koral” šest državljana Srbije zbog serije krađa. Privedeni su Duško N. (23) i Katica J. (52) iz Sombora te Medena P. (20), Snježana N. (32), Miroslav J. (31) i Savica P. (28) iz Rume.

Krađe i teške krađe izvedene su uglavnom na području Banje Luke, Prnjavora, Laktaša i Čelinca. U periodu od 1. januara do 23. marta evidentirano je deset krivičnih djela, s tim što je još jedno zabilježeno na području Policijske uprave Mrkonjić-Grad, a dva na području PU Bosanska Gradiška.

Uhapšeni se sumnjiče da su Golfom, Yugom i Fiatom dolazili do kuća te da su, ako primijete da nema vlasnika, obijali prozore ili ulazna vrata, ulazili i krali novac, zlatni nakit i oružje.

loading...

– U slučajevima kad primijete vlasnika, osumnjičeni su dolazili do ulaznih vrata, nudili razne usluge proricanja sudbine, kao i prodaje odjevnih i ljekovitih predmeta. Kada ih vlasnik pusti u kuću, žene, uz prethodni dogovor, zapričavaju ukućane, dok jedan od osumnjičenih, uz izgovor da mora u toalet, iskoristi nepažnju i ukrade novac i zlatni nakit – navedeno je u saopćenju Policijske uprave Banja Luka.

Osumnjičeni su ukradene pare trošili, a zlato preprodavali u zlatarama. Ukupna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi skoro 12.500 KM.

 

 

Crna hronika

Loading..