Žene s dječijim kolicima moraju na saobraćajnicu zbog “parking – papaka”

Puni trotoari svega osim ljudi svakodnevica su u BiH gradovima. Nije izuzetak ni Sarajevski kanton, općina Ilidža.

Fotografija žene koja gura kolica s djetetom na glavnoj saobraćajnici, a ususret joj dolazi automobil, zgrozila je društvene mreže. Postoji trotoar u toj ulici, dakako, ali je zauzet, na njemu je parkiran veliki crni kombi.

Riječ je, naime, o poprilično prometnoj ulici koja iz sarajevskog naselja Sokolović-Kolonija vodi ka ilidžanskim parkovima, Velikoj aleji i Vrelu Bosne. Ono što zaustavlja automobile upravo na tom trotoaru je nekoliko poslovnih objekata, među kojima i jedna zelenara.

Upravo zbog toga reagirali su mnogi, a jedan od komentara bio je i “vratite nam Titinu policiju i Goli otok”.

Reagirao je i Samir Avdić, općinski vijećnik na Ilidži, koji je na svom Facebook profilu napisao kako zbog ovakve situacije koja je sada već svakodnevica očekuje vijest u crnoj hronici.

Kako je istakao, problem su policiji prijavljivali mještani, ali i drugi općinski vijećnici.

– Inače, sjetit će se oni koji nisu mozga akvarijske ribice, na svakom prozoru kuće u kojoj je zelenara u vrijeme pred izbore zelene se plakati lokalnih “konjokradica” (termin posuđen iz stripova Tex Vilera, a inače – konji se danas najmanje kradu). U kući do nalazi arapski “real estate” – napisao je Avdić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79