Zenica: Nalazi se izdaju u “garaži”, medicinsko osoblje bez zaštitne maske bit će sankcionisano

ruštvenim mrežama posljednjih dana kruži fotografija prostorije u Kantonalnoj bolnici Zenica, koji su korisnici mreža opisali kao “garažu u kojoj se vade hormoni za štitnu žlijezdu”, a na kojoj se vidi neuvjetna prostorija i medicinsko osoblje koje ne nosi zaštitnu masku ili je ona stavljena nepropisno.

Da je fotografija autentična, potvrđeno nam je i iz Kantonalne bolnice u Zenici, ali nije precizirano o kojoj prostoriji se konkretno radi.

– Postoji odobrenje za izdavanje nalaza u tom prostoru kako bi se smanjilo nepotrebno kretanje civila u krugu bolnice s obzirom na epidemiološku situaciju – navodi se u odgovoru na naš upit.

Dodaje se kako će uposlenici koji nisu nosili zaštitnu masku u trenutku kada je fotografija napravljena biti sankcionisani.

– Medicinsko osoblje koje ne nosi masku tokom rada sa pacijentima će biti adekvatno sankcionirano, kao i svaki budući takav slučaj jer je nošenje maski na radnom mjestu naređeno – ističe se u odgovoru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79