Zenica obavijena tugom: Napustio nas je primarijus Muhamed Mujezinović

Danas nas je zauvijek napustio ugledni ljekar internista prim.dr. Muhamed Mujezinović, dugogodišnji uposlenik JU “Dom zdravlja” Zenica i PZU “Medicom” Zenica, objavio je na društvenim mrežama MZ Počulica njen predsjednik Ekrem Sarajlić.

Dr. Mujezinović je bio istinski borac za ljudska prava, oličenje humanosti i ljekarske etike. Obavljao je dužnost direktora Doma zdravlja Stari Vitez, predsjednika ratnog predsjedništva Općine Stari Vitez 1992-1995, Načelnika službe za medicinu rada JU “Dom zdravlja” Zenica. Nosilac je tri specijalizacije Interne medicine, Porodične medicine i Medicine rada.

Zasigurno će ostati upamćen kao jedna od najuglednijih osoba koje je iznjedrio podkuberski kraj, a Sarajlić je, u ime MZ Počulica izrazio porodici prim.dr. Mujezinovića izraze sućuti i saosjećanja.

Dr. Mujezinović je bio i jedan od svjedoka u Tribunalu u Hagu, gdje svjedočio u slučaju “Blaškić”. Dio svjedočenja je objavljen na YT kanalu Recoma.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79