Zenica: Oko 50 Robijaša napalo djecu iz Sarajeva? “Nosili su majice Hordi zla i Manijaka”

U Zenici su, u utorak, 28. maja, napadnuta djeca iz Sarajeva, a navodno, sve zbog navijačkih obilježja.

Radi se o učenicima osmog razreda jedne sarajevske osnovne škole, a prema riječima jedne majke, napala ih je grupa od oko 50 Robijaša.

Iz MUP-a ZDK su potvrdili da se napad dogodio.

“Dana 28. maja oko 16.30 sati Policijska stanica Crkvice, Policijska uprava I obaviještena je da je u Zenici na parking prostoru tržnog centra Zenica City Center došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Odmah po prijavi navedenog događaja na lice mjesta upućeni su policijski službenici Policijske stanice Crkvice kojim se po dolasku na lice mjesta obratio A. N., nastavnik iz Sarajeva, te prijavio da je grupa od pet nepoznatih osoba fizički napala učenike iz Sarajeva, ali da je u odbranu istih stao jedan građanin, nakon čega se navedena grupa udaljila u nepoznatom pravcu.

Ovaj događaj je okvalifikovan kao prekršaj, a policijski službenici Policijske stanice Crkvice preduzimaju mjere na utvrđivanju identiteta osoba koje su izvršile fizički napad”, kazao je za Faktor Samir Valentić, portparol Uprave policije MUP-a ZDK.

Prema riječima majke učenika, napadača nije bilo 5, nego 50 i bili su maskirani fantomkama i predstavili su se kao Robijaši.

“Na izletu koji je organizovan za djecu osmog razreda u Zenicu, desio se napad na učenike i nastavnike od tzv. “Robijaša”, navijača fudbalskog kluba Čelik.

Djecu su sačekali i posmatrali u centru Džananović, a pri izlasku njih 50-ak sa fantomkama i kapuljačama počeli su da im skidaju majice sarajevskih klubova i šutaju ih nogama, udaraju i vrijeđaju. Djeca i nastavnici su pretrpjeli šok i stres. Do dolaska policije napad nije prestao”, napisala je majka u mailu.

Na pitanje da li je bilo povrijeđene djece i nastavnika, odgovara potvrdno.

“Da, imaju modrice. Ali nisu tražili medicinsku pomoć. Djeca su pretrpjela veliki stres i strah”, dodaje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79