Zenica okovana tugom: Klanjana dženaza Harunu Babiću

Dana 12.05.2021. godine u 43. godini života, preminuo je od posljedica embolije pluća Harun Babić iz Zenice – piše Crna-Hronika.

Dženaza i ukop su se obavili danas u džematu Stranjani poslije ikindije namaza.

Mnogobrojni prijatelji, poznanici i rodbina oprostili su se od Haruna Babića.

“Jedna od najtužnijih dženaza kojoj sam prisustvovao !
Allaha molim da se smiluje našem Harunu!” – Elvedin Pezić

PRESELIO JE MLADI, ALI VRIJEDNI INSAN – HARUN BABIĆ U MUBAREK-RAMAZANU

“Allah poziva Sebi dobre insane za lijepi mubarek-ramazan.
Jedan od dobrih Allahovih robova, koji je bio aktivan i angažiran na polju dobra a svojim ponašanjem i odnosom prema ljudima je bio svima drag, nesumnjivo je, Harun Babić, koji je preselio na Bolji svijet sinoć u noći ramazanskoj, a posljednji dan ramazana bit će ispraćen ka vječnom boravištu.
Iako je mlad, svoj život je iskoristio u raznim hajirli projektima i uradio puno više nego mnogi drugi koji su daleko više žvijeli od njega.
Ovo je poruka svima nama da treba koristiti svaki trenutak da uradimo što više hajra, jer nikada ne znamo kada ćemo dobiti poziv i prekinuti svoj ovosvjetski boravak.
Molimo Allaha da mu se smiluje, grijehe oprosti i u džennetske bašče ga uvede, a njegovoj porodici podari potreban sabur da podnesu ovo iskušenje. – Šefik Kurdić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79