Zenica okovana tugom: Preminula vijećnica, 50-godišnja Meliha Salčinović

U Zenici je sinoć, nakon kraće bolesti, iznenada preminula vijećnica Gradskog vijeća Grada Zenica Meliha Salčinović (50).

Nakon smrti Ferida Feđe Derviševića, mnoge Zeničane je informacija o smrti Melihe nanovo potresla i šokirala, piše Zenicablog.

Meliha Salčinović rođena je u Zenici 28. maja 1970. godine. Osnovnu i Srednju muzičku školu završila je u Zenici, a Muzičku akademiju u Sarajevu.

Od 1993. godine radi u Muzičkom školskom centru Zenica, a od 1999. godine u Srednjoj muzičkoj školi u Zenici kao profesorica teoretskih muzičkih predmeta. Od 2006. do 2014. godine obavljala je dužnost direktorice Srednje muzičke škole Zenica. Od 2018. godine je bila vijećnica u Vijeću Grada Zenica.

Volonterski je bila angažovana u raznim društvima i udruženjima iz oblasti kulture. Sudjelovala je u organizaciji kulturnih manifestacija u lokalnoj zajednici i Kantonu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79