Zenica se digla na noge: Zbog hapšenja Kasumovića kontaktirali Nelsona, Satlera i Fielda

Predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica Mirza Husetić uputio je pismo uvaženim ekselencijama Ambasadoru Američke ambasade u Bosni i Hercegovini Eriku Nelsonu, Ambasadoru Velike Britanije Matthewu Fieldu te specijalnom izaslaniku Evropske unije u BiH Johanu Satleru povodom aktuelne situacije u gradu Zenici.

U pismu, između ostalog stoji: “Naime, opće je poznato i Vama i široj bosanskohercegovačkoj javnosti da su u prethodnim danima na teritoriju Grada Zenica izvršena iznenadna privođenja Gradonačelnika Grada Zenica g. Fuada Kasumovića i njegovih saradnika u predmetnom “Zenicatrans”.

Bez želje da ovim pismom i svojim istupima utičem na rad pravosudnih i drugih organa, koji prema zakonskim prepostavkama imaju ovlaštenje za poduzimanje radnji, moram izraziti veliko nepovjerenje prema istim tim organima u njihovom radu i postupanju u konkretnom predmetu. ”

Na kraju pisma stoji: “Zbog toga Vas molim da u cilju obezbjeđenja pravne zaštite u ovom predmetu aktivirate svoje mehanizme za praćenje procesa i na taj način doprinesete povećanju provjera javnosti u rad ovih institucija.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79