Zeničani bez grijanja: Nadležni prebacuju odgovornost dok se građani mrznu

Zeničani bez grijanja: Nadležni prebacuju odgovornost dok se građani mrznu


Sistem daljinskog zagrijavanja u Zenici obustavljen je od 11. aprila ove godine, a građani koji se griju na ovaj način, s obzirom na niske temperature posljednjih dana, za zagrijavanje stambenih i poslovnih prostora koriste alternativne izvore toplote.

Iz JP “Grijanje” Zenica informisali su javnost da je kompanija ArcelorMittal Zenica jednostrano raskinula ugovor i obustavila isporuku toplotne energije.

Iz kompanije ArcelorMittal reagovali su na istup menadžmenta JP “Grijanje” Zenica:

“Kako smo već obavijestili javnost, prošle sedmice smo bili primorani obustaviti rad kotlova u Toplani Zenica zbog neplaniranih, ali neizbježnih radova na istim koje je morala obaviti kompanija KPA Unicon iz Finske. Međutim, čim su se stekli uvjeti, menadžment kompanije ArcelorMittal Zenica je, kao odgovoran građanin naše zajednice, odlučio da ponovo pokrene isporuku toplotne energije za grijanje grada i nastavi sa istom do kraja perioda ovog hladnog vremena. Nažalost, kako su nas obavijestili iz JP ‘Grijanje’, njihova mreža cjevovoda trenutno nije spremna za distribuciju toplotne energije. Stoga, ponovno pokretanje grijanja grada u skorom periodu neće biti moguće”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija