Zeničani će dugo pamtiti ovaj rođendan Zenice: Otvorena zgrada Vodovoda, nagrada novorođenčetu, RTV Zenica uselila u novu zgradu, Čeliku 500.000 KM,..

Zeničani će dugo pamtiti 587. rođendan grada.

Povodom Dana Zenice Gradonačelnik Fuad Kasumović darovao je prvorođenu bebu. Nešto oko 13 sati Dženana Isaković iz Pehara na svijet je donijela Hamzu.

“Možda pola sata prije naše posjete rodio se mali Hamza. Veoma sam sretan i zadovoljan. Majka i Hamza su zdravi, želim da budu zdravi i živi. Rođen je na Dan Zenice i uvijek će biti slavljen”, kazao je gradonačelnik.

Danas je svečano otvorena nova poslovna zgrada Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Zenica. Ova poslovna zgrada je dio većeg razvojnog projekta „vodosnabdjevanje i odvodnja Bosna i Hercegovina 2“ koji se uz međunarodnu finansijsku podršku realizovao u Tuzli i Zenici.

U Poslovnoj zoni Zenica 1 danas je, povodom Dana Zenice, svečano otvorena obnovljena zgrada Aneksa B TechnoParka Zeničke razvojne agencije Zeda.

Nakon 28 godina, Radio-televizija Zenica će dobiti svoju zgradu. Simbolično na Dan Zenice danas je Gradonačelnik Fuad Kasumović uručio ključeve direktoru JP Radio-televizija Zenica Nandinu Škrbiću.

Grad Zenica će na ime pomoći u radu NK Čelik i prevazilaženju teške situacije kluba uplatiti iznos od 500.000 KM iz budžeta Grada Zenica za 2023. godinu, a NK Čelik se obavezuje da će u parnicama pokrenutim pred Općinskim sudom u Zenici u cjelosti odreći tužbenih zahtjeva.

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Bosanskom narodnom pozorištu, obilježen je 20. mart – Dan Zenice. Na svečanoj sjednici dodjeljena su i priznanja ovogodišnjim laureatima. Grb Grada Zenica dodjeljen je prof. dr. Mahmut ef. Karaliću i gradonačelniku Fuadu Kasumoviću. Nagrada Zenice dodjeljena je prim.dr. Ibrahimu Ceri, a Plaketa Grada Zenica Husniji Arapoviću i UG “Naš most”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79